Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Inoutic Balance

Inoutic Balance Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 76 mm
Tömítés: Középtömítéses (3 gumi)
Üvegezés: Két rétegű szigetelt üveg, Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Inoutic Evolution

Inoutic Evolution Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 84 mm
Tömítés: Középtömítéses (3+1 gumi)
Üvegezés: Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Kiemelt termékek

Ablakcsere kérdések

Lehet a műanyag nyílászárókat biztonsági vagy fokozottan hangszigetelő üveggel kérni?

Igen, mindkettőre lehetőség van. Ezen kívül lehet katedrál, reflexiós, stb. is.

Nem fog besárgulni a műanyag ablak a naptól?

A mai modern ablakok alapanyaga UV-stabilizátort tartalmaz, így ellenáll az UV-sugárzásnak.

El tudják szállítáni a kibontott ablakaimat?

Természetesen igen.

Aktualitások, hírek

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

BÚÉK!

Boldog Új Évet Kívánunk meglévő és leendő …

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

Miért párásodik a műanyag ablak?

MI AZ A PÁRA, ÉS MIÉRT JELENIK MEG A LEGJOBB MŰANYAG ABLAKON IS ?

műanyag ablak párásodás


A pára a tárgyakon, mint pl. üvegen, tükrön, csempén vagy akár a műanyag ablak tokszerkezetén tapasztalható nedves, ködös lecsapódás. Akkor keletkezik, amikor a nedves meleg levegő hideg felülettel találkozik. A meleg levegő több vizet képes megkötni, mint a hideg, ezért ha lehűl (például a műanyag ablak üvegén), akkor a benne lévő felesleges víz kicsapódik.

Éjjel a levegő nedvességtartalma cseppek formájában csapódik le, ezek visszaverik az ébredő nap sugarait. Amit a természetben megcsodálunk, az a mindennapi életben bosszant minket, ha az autónk szélvédője, a szemüvegünk lencséje vagy éppen az otthoni drága pénzért megvásárolt műanyag ablak üvegje is bepárásodik.
A harmatképződés pedig egy természetes folyamat. Ez a jelenség bekövetkezik bizonyos hőmérséklet és nedvességtartalom mellett. Lássunk pár javaslatot, amelyekkel megakadályozható a műanyag ablakunk bepárásodása.

30 évvel ezelőtt szinte ismeretlenek voltak számunkra a párazáró fólia, a szarufák közötti szigetelés és a hőszigetelő üveg fogalmai. A hetvenes években fellépő energiaválság és az azt kiváltó olajár-növekedés miatt alakult ki az energiafelhasználás terén manapság tapasztalható tudatosság, valamint az energiatudatos építészet. Ezekben az időkben az építőanyagok még nem zártak olyan légmentesen, mint manapság. A szél befújt a tetőszerkezet alá, az ablakok mozogtak, viszont ennek előnye is volt a laza csatlakozások biztosították a folyamatos és természetes szellőzést a házban. Így jutott be kívülről a száraz levegő, és távozott a pára a belső térből.

Ezen felül a lakás berendezései (padlózat, bútorok, falfestés és tapéta) nagy páraszívó képességű, természetes anyagokból készültek, a levegőben található párát nagyon jól megkötötték. Helyiségekben a levegő tehát sokkal szárazabb volt, mint napjainkban, és a pára csak kivételes esetben csapódott le az ablak üvegen.
Még régebben nagy volt a hőveszteség, és a nedvesség is kiáramlott az épületszerkezeteken keresztül, ma már a szigetelés nemcsak a hőt, hanem a nedvességet is a házban tartja.
Mostanában hőszigetelő műanyag ablak üvegezés, szigetelő rétegek és légzáró csatlakozások szolgálják, hogy a szobákat melegen tartsuk, amely a meleg, párás levegőt is szintén bent tartja.
Így maguknak kell megfelelő szellőzésről és levegőhőmérsékletről gondoskodnunk, hogy szabályozni tudjuk a lakás páratartalmát.

Tény, hogy mindennapi életünkkel folyamatosan hozzájárulunk a lakás páratartalmának növeléséhez. Egy átlag család napi 4-5 liter vizet párologtat el, juttat a légtérbe a főzéssel, mosással, fürdéssel vagy csak a lehelettel is.
A megoldást tehát több irányból tudjuk megközelíteni. Első soron csökkentenünk kell a feleslegesen a levegőbe juttatott nedvességet, így zuhanyozáskor ne tartsuk nyitva a fürdőszoba ajtaját, főzéskor használjunk fedőt, használjunk páraelszívót és a már forró vizet ne forraljuk tovább túl nagy lángon – azzal a víz hőmérséklete úgy sem emelkedik 100 °C fölé, csak a párolgást erősítjük, ne szárítsuk a ruhát a lakásban, ha a mosógépnek van szárító funkciója is, használjuk azt.
A legkorszerűbb műanyag ablakokon azért is csöpöghet a víz, ha maga a műanyag ablak szerkezet nem megfelelő pl. nem zár, tömít megfelelően, és a beszökő hideg levegő folyamatosan hűti a belső üvegfelületet. A hideg üveg felületen lecsapódik a pára. Ennek megoldása lehet a résszigetelés javítása egy egyszerű réstömítő csíkkal, vagy egy sokkal korszerűbb gumitömítéssel, amik a mai általunk forgalmazott műanyag ablakoknál megtalálhatóak. A belső üvegfelület lehet hideg azért is, mert a dupla, üvegezés hibás, ilyenkor a pára a két ablak üveg között jelenik meg. Megoldás a műanyag ablak üvegezésének karbantartása, esetleg cseréje, illetve harmadik üvegtábla felszerelése a hőszigetelés javítására. A műanyag ablakok párosodását csökkenti az alatta lévő radiátor. A földig érő műanyag ablakok párosodását pl. meg lehet szüntetni padlófűtés használatával, illetve a levegő cirkuláltatásával. Ezzel gyakorlatilag folyamatosan leszárítjuk a műanyag ablak felületen megjelenő nedvességet.
Az energiatakarékos, páraszabályozott központi ventilátoros rendszer, csak ott és akkor szellőztet, amikor és ahol ténylegesen indokolt.
A Francia Aereco cég a nyolcvanas évek eleje óta tervez és gyárt higroszabályozott termékeket, melyeket világszerte bizonyítottak és 12 éve jelen vannak a Magyar piacon is. Ezek a higroszabályozott rendszerek, piacvezetők a páraszabályozott szellőzési megoldások terén.


Műanyag ablaka vásárlásánál kérje munkatársaink tanácsát és élvezze Ön is ezen csúcsminőségi termék összes előnyét lakásában.