© 2010 Copyright - Ablakos.hu - Minden jog fenntartva!

Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Kömmerling 88+ műanyag ablakok és ajtók

Kömmerling 88+ műanyag ablakok és ajtók Szín lehetőségek: fehér, egy oldalon fóliázott, két oldalon fóliázott
Üvegezési lehetőségek: Három rétegű, Melegperemes üveg
Passzívház minősítés: Nem
Hova ajánljuk: szigetelt panel, szigetelt tégla, új építésű ház, passzívház jellegű épület
Beépítési mélység: 88 mm
Nyílászáró gyártó: Grewin (Kömmerling)

Premier Comfort-line műanyag ablak MÁR NEM GYÁRTOTT TÍPUS

Premier Comfort-line műanyag ablak MÁR NEM GYÁRTOTT TÍPUS Szín lehetőségek: fehér, egy oldalon festett, két oldalon festett, egy oldalon fóliázott, két oldalon fóliázott
Üvegezési lehetőségek: Két rétegű, Három rétegű, Melegperemes üveg
Passzívház minősítés: Nem
Hova ajánljuk: szigeteletlen panel, szigetelt panel, szigeteletlen tégla, szigetelt tégla, új építésű ház
Beépítési mélység: 70 mm
Nyílászáró gyártó: Premier Ablakrendszerek

Műanyag ablak a facebook-on

Ablakcsere kérdések

Csak standard méretű műanyag ablakokat árulnak?

Nem, szinte bármilyen méretű ablakot el lehet készíteni.

Ha elküldöm a méreteket, tudnak -e díjmentes árajánlatot küldeni az ablakcserére?

Igen, válassza az "árajánlat kérés" menüpontot!

Lehet a műanyag nyílászárókat biztonsági vagy fokozottan hangszigetelő üveggel kérni?

Igen, mindkettőre lehetőség van. Ezen kívül lehet katedrál, reflexiós, stb. is.

Aktualitások, hírek

Miért? Kérdem, miért?

Az alábbi kis levelezést nem szeretném kommentálni, …

Premier műanyag ablakok. Volt, nincs. :(

Ugyan honlapunkon szerepelt, de egy ideje már nem mertük …

Műanyag ablakai mellé válasszon beltéri ajtó kínálatunkból

A felújítás vagy építkezés kapcsán nem csak …

Miért párásodik a műanyag ablak?

MI AZ A PÁRA, ÉS MIÉRT JELENIK MEG A LEGJOBB MŰANYAG ABLAKON IS ?

műanyag ablak párásodás


A pára a tárgyakon, mint pl. üvegen, tükrön, csempén vagy akár a műanyag ablak tokszerkezetén tapasztalható nedves, ködös lecsapódás. Akkor keletkezik, amikor a nedves meleg levegő hideg felülettel találkozik. A meleg levegő több vizet képes megkötni, mint a hideg, ezért ha lehűl (például a műanyag ablak üvegén), akkor a benne lévő felesleges víz kicsapódik.

Éjjel a levegő nedvességtartalma cseppek formájában csapódik le, ezek visszaverik az ébredő nap sugarait. Amit a természetben megcsodálunk, az a mindennapi életben bosszant minket, ha az autónk szélvédője, a szemüvegünk lencséje vagy éppen az otthoni drága pénzért megvásárolt műanyag ablak üvegje is bepárásodik.
A harmatképződés pedig egy természetes folyamat. Ez a jelenség bekövetkezik bizonyos hőmérséklet és nedvességtartalom mellett. Lássunk pár javaslatot, amelyekkel megakadályozható a műanyag ablakunk bepárásodása.

30 évvel ezelőtt szinte ismeretlenek voltak számunkra a párazáró fólia, a szarufák közötti szigetelés és a hőszigetelő üveg fogalmai. A hetvenes években fellépő energiaválság és az azt kiváltó olajár-növekedés miatt alakult ki az energiafelhasználás terén manapság tapasztalható tudatosság, valamint az energiatudatos építészet. Ezekben az időkben az építőanyagok még nem zártak olyan légmentesen, mint manapság. A szél befújt a tetőszerkezet alá, az ablakok mozogtak, viszont ennek előnye is volt a laza csatlakozások biztosították a folyamatos és természetes szellőzést a házban. Így jutott be kívülről a száraz levegő, és távozott a pára a belső térből.

Ezen felül a lakás berendezései (padlózat, bútorok, falfestés és tapéta) nagy páraszívó képességű, természetes anyagokból készültek, a levegőben található párát nagyon jól megkötötték. Helyiségekben a levegő tehát sokkal szárazabb volt, mint napjainkban, és a pára csak kivételes esetben csapódott le az ablak üvegen.
Még régebben nagy volt a hőveszteség, és a nedvesség is kiáramlott az épületszerkezeteken keresztül, ma már a szigetelés nemcsak a hőt, hanem a nedvességet is a házban tartja.
Mostanában hőszigetelő műanyag ablak üvegezés, szigetelő rétegek és légzáró csatlakozások szolgálják, hogy a szobákat melegen tartsuk, amely a meleg, párás levegőt is szintén bent tartja.
Így maguknak kell megfelelő szellőzésről és levegőhőmérsékletről gondoskodnunk, hogy szabályozni tudjuk a lakás páratartalmát.

Tény, hogy mindennapi életünkkel folyamatosan hozzájárulunk a lakás páratartalmának növeléséhez. Egy átlag család napi 4-5 liter vizet párologtat el, juttat a légtérbe a főzéssel, mosással, fürdéssel vagy csak a lehelettel is.
A megoldást tehát több irányból tudjuk megközelíteni. Első soron csökkentenünk kell a feleslegesen a levegőbe juttatott nedvességet, így zuhanyozáskor ne tartsuk nyitva a fürdőszoba ajtaját, főzéskor használjunk fedőt, használjunk páraelszívót és a már forró vizet ne forraljuk tovább túl nagy lángon – azzal a víz hőmérséklete úgy sem emelkedik 100 °C fölé, csak a párolgást erősítjük, ne szárítsuk a ruhát a lakásban, ha a mosógépnek van szárító funkciója is, használjuk azt.
A legkorszerűbb műanyag ablakokon azért is csöpöghet a víz, ha maga a műanyag ablak szerkezet nem megfelelő pl. nem zár, tömít megfelelően, és a beszökő hideg levegő folyamatosan hűti a belső üvegfelületet. A hideg üveg felületen lecsapódik a pára. Ennek megoldása lehet a résszigetelés javítása egy egyszerű réstömítő csíkkal, vagy egy sokkal korszerűbb gumitömítéssel, amik a mai általunk forgalmazott műanyag ablakoknál megtalálhatóak. A belső üvegfelület lehet hideg azért is, mert a dupla, üvegezés hibás, ilyenkor a pára a két ablak üveg között jelenik meg. Megoldás a műanyag ablak üvegezésének karbantartása, esetleg cseréje, illetve harmadik üvegtábla felszerelése a hőszigetelés javítására. A műanyag ablakok párosodását csökkenti az alatta lévő radiátor. A földig érő műanyag ablakok párosodását pl. meg lehet szüntetni padlófűtés használatával, illetve a levegő cirkuláltatásával. Ezzel gyakorlatilag folyamatosan leszárítjuk a műanyag ablak felületen megjelenő nedvességet.
Az energiatakarékos, páraszabályozott központi ventilátoros rendszer, csak ott és akkor szellőztet, amikor és ahol ténylegesen indokolt.
A Francia Aereco cég a nyolcvanas évek eleje óta tervez és gyárt higroszabályozott termékeket, melyeket világszerte bizonyítottak és 12 éve jelen vannak a Magyar piacon is. Ezek a higroszabályozott rendszerek, piacvezetők a páraszabályozott szellőzési megoldások terén.


Műanyag ablaka vásárlásánál kérje munkatársaink tanácsát és élvezze Ön is ezen csúcsminőségi termék összes előnyét lakásában.