A műanyag ablak profil részei és felépítése

 

A műanyag ablak profil részei és felépítése

A műanyag ablak profil alapvetően meghatározza a kész termék több fontos tulajdonságát is, többek között az élettartamát és a hőszigetelő képességét. Talán ez a két dolog érdekli leginkább a vásárlókat, lássuk tehát, mit jelentenek a légkamrák, üvegezés típusok!

 

Az ablakprofil 2 összetevőből áll, a tokprofilból és a szárnyprofilból. A tokprofilt rögzítik a falba, gondosan ügyelve a vízszintes és a függőleges tájolásra. Ebbe kerül a 2-3 réteg üveggel felszerelt szárnyprofil. Amennyiben 2 réteg üvegezés található az ablakban, az üvegrétegek között argongáz gondoskodik a hőszigetelésről, az üvegfelületek pedig low-e típusúak, vagyis egy láthatatlan, vékony nemesfém réteg van rajtuk, melynek célja a hőáteresztő képesség csökkentése.

 

A hőszigeteléshez a profilokon található gumitömítések is hozzájárulnak. Alapesetben a profilok 2 gumitömítéssel rendelkeznek, zárt állapotban erre a két gumitömítésre fekszik fel a szárny a tokra. Ettől korszerűbb és hatékonyabb az ún. középtömítéses rendszer, ahol még középen is van egy gumitömítés, így 3 réteg szigetelés akadályozza meg évszaktól és hőmérséklettől függően a ház kihűlését, vagy éppen felmelegedését.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

Mennyivel jobb a 3 rétegű üvegezés?

 

Általánosságban elmondható, hogy megéri a 3 rétegű üvegezést választani, különösen azoknak, akik új házat építenek, vagy akik egy kicsivel nagyobb figyelmet fordítanak a hőszigetelésre. A szárnyprofilban minden megtalálható, amit egy kétrétegű ablaknál találhatunk, azonban a profilba 3 réteg üveget szerelnek.

 

Az üvegek közötti távtartók mérete 12 és 16 mm között változik. A 3 rétegű ablaknál különösen fontos, hogy a profil milyen szélességű, mert a 4-12-4-12-4 mm üvegezés helyett szerencsésebb, ha a 4-16-4-16-4 mm-es változat is megoldható.

 

Így több gáz fér az üvegrétegek közé, aminek eredményeképpen javul az ablak hőszigetelő képessége. A távtartókat lehet rendelni melegperemes kialakítással is, melyek műanyagból készülnek, s ez kismértékben ugyan, de még tovább javítja az üveg hőelbocsájtási tényezőjét.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

Az ablak üvegezése nem átlagos esetekben

 

Előfordulhat, hogy a vásárló a különleges felhasználási hely vagy mód miatt nem elégszik meg egy hagyományos kivitelű ablak üvegezéssel. Számukra ajánlott a biztonsági üveg, edzett üveg beépítése a szárnyprofilba. Ez az üveg sokkal erősebb, strapabíróbb, így nehezebben törik be.

 

A víztiszta üvegezés helyett pedig a savmart változatot ajánljuk, elsősorban fürdőszoba, WC, spájz, illetve olyan helyiségek üvegezésére, melyekbe nem szeretnék, hogy illetéktelenek is belássanak.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

5 légkamrás, 6 légkamrás – tényleg jobb a több?

 

A technológia fejlődésével hozzászoktunk, hogy minden egyre nagyobb, minden számozás növekszik, így magától értetődőnek tekintjük, hogy a magasabb számozású dolgok biztosan jobbak is. A műanyag ablakoknál a légkamrák számát a tokban és a szárnyprofilban lévő levegőtároló kamrák száma adja meg.

 

A profil fel van osztva kisebb zárt egységekre, így természetesen annak szélessége jelentősen befolyásolja a kamrák számát. Eleinte 3 kamrát építettek be a gyártók, ma az 5 az alap, de találhatunk már 8 kamrás kiviteleket is. Fontos tisztázni, hogy a szigetelőképességet elsősorban nem a kamrák száma, hanem a profilvastagság és profilszélesség határozza meg, de emellett még számos más tényező is befolyásolja.

 

Találkozhatunk olyan kivitellel is, ahol a légkamrákba nem levegőt, hanem speciális hőszigetelő habot töltenek, tovább javítva ezzel a nyílászáró szigetelő képességét. Az érdeklődők számára a gyártók készséggel megadják az általuk használt profil hőáteresztő tényezőjét, így lehetőség van variálni a profil és az üvegezés párosítását.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

A műanyag ablak profiljának méretei

 

A vásárlói igények kielégítése érdekében a cégek igyekeznek széles kínálatot biztosítani. A műanyag ablak profil esetében ez a termékek szélességében is megmutatkozik.

 

Míg eleinte 71 mm volt az általános, mára ez már 76 mm. A 82, 88, 92 mm szélességű változatok a mai kor követelményeinek révén jöttek létre, ezeket leginkább passzív házakba szerelik.

 

Bármilyen műanyag ablakra is van szüksége, mi megoldást nyújtunk rá. Felmérjük, gyártjuk, bontjuk, beépítjük! Ide kattintva a teljes kinálatunkat megtekintheti. Ha pedig még maradt kérdése, keressen minket telefonon, emailben vagy személyesen bemutatótermeinkben -  Budapesten és Debrecenben. Minden kérdésére szívesen válaszolunk.

 

 

Árajánlat műanyag nyílászárókra, ablakcserére

Kérjük, töltse ki az űrlapot, hogy elküldhessük ajánlatunkat az Ön számára.

Név *:
Település, kerület *:
Telefonszám *:
E-mail *:
Hány darab termékre van szüksége? *:
Mi iránt érdeklődik? *:











Üvegezés? *:

A műanyag nyílászárók színe *:


Kéri-e a beépítését? *:


Az épület jellege:


Tégla épület esetén kéri-e a falkáva helyreállítását?:

Milyen kiegészítőket szeretne az ablakjaihoz?:







Méretek és egyéb információk *:
Egy kis segítség nekünk... Hol talált ránk?:










A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

vissza

Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Inoutic Balance

Inoutic Balance Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 76 mm
Tömítés: Középtömítéses (3 gumi)
Üvegezés: Két rétegű szigetelt üveg, Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Inoutic Evolution

Inoutic Evolution Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 84 mm
Tömítés: Középtömítéses (3+1 gumi)
Üvegezés: Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Kiemelt termékek

Ablakcsere kérdések

Tartanak -e raktáron ablakokat?

Nem tartunk, mivel még a panel épületeknél is van néhány centiméter eltérés az ablakok méretei között. Mindenhova egyedileg készülnek az ablakok, így lehet biztosítani a pontos beépíthetőséget.

Lehet a műanyag nyílászárókat biztonsági vagy fokozottan hangszigetelő üveggel kérni?

Igen, mindkettőre lehetőség van. Ezen kívül lehet katedrál, reflexiós, stb. is.

Forgalmaznak -e lengyel műanyag ablakokat?

NEM!!!!

Aktualitások, hírek

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

BÚÉK!

Boldog Új Évet Kívánunk meglévő és leendő …

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!