Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Inoutic Balance

Inoutic Balance Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 76 mm
Tömítés: Középtömítéses (3 gumi)
Üvegezés: Két rétegű szigetelt üveg, Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Inoutic Evolution

Inoutic Evolution Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 84 mm
Tömítés: Középtömítéses (3+1 gumi)
Üvegezés: Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Kiemelt termékek

Ablakcsere kérdések

Tartanak -e raktáron ablakokat?

Nem tartunk, mivel még a panel épületeknél is van néhány centiméter eltérés az ablakok méretei között. Mindenhova egyedileg készülnek az ablakok, így lehet biztosítani a pontos beépíthetőséget.

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablak felára?

Nincs felára.

Ha elküldöm a méreteket, tudnak -e díjmentes árajánlatot küldeni az ablakcserére?

Igen, válassza az oldal felső menüsorában található "Árajánlatot kérek" menüpontot!

Aktualitások, hírek

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

BÚÉK!

Boldog Új Évet Kívánunk meglévő és leendő …

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

A műanyag ablak profil részei és felépítése

 

A műanyag ablak profil részei és felépítése

A műanyag ablak profil alapvetően meghatározza a kész termék több fontos tulajdonságát is, többek között az élettartamát és a hőszigetelő képességét. Talán ez a két dolog érdekli leginkább a vásárlókat, lássuk tehát, mit jelentenek a légkamrák, üvegezés típusok!

 

Az ablakprofil 2 összetevőből áll, a tokprofilból és a szárnyprofilból. A tokprofilt rögzítik a falba, gondosan ügyelve a vízszintes és a függőleges tájolásra. Ebbe kerül a 2-3 réteg üveggel felszerelt szárnyprofil. Amennyiben 2 réteg üvegezés található az ablakban, az üvegrétegek között argongáz gondoskodik a hőszigetelésről, az üvegfelületek pedig low-e típusúak, vagyis egy láthatatlan, vékony nemesfém réteg van rajtuk, melynek célja a hőáteresztő képesség csökkentése.

 

A hőszigeteléshez a profilokon található gumitömítések is hozzájárulnak. Alapesetben a profilok 2 gumitömítéssel rendelkeznek, zárt állapotban erre a két gumitömítésre fekszik fel a szárny a tokra. Ettől korszerűbb és hatékonyabb az ún. középtömítéses rendszer, ahol még középen is van egy gumitömítés, így 3 réteg szigetelés akadályozza meg évszaktól és hőmérséklettől függően a ház kihűlését, vagy éppen felmelegedését.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

Mennyivel jobb a 3 rétegű üvegezés?

 

Általánosságban elmondható, hogy megéri a 3 rétegű üvegezést választani, különösen azoknak, akik új házat építenek, vagy akik egy kicsivel nagyobb figyelmet fordítanak a hőszigetelésre. A szárnyprofilban minden megtalálható, amit egy kétrétegű ablaknál találhatunk, azonban a profilba 3 réteg üveget szerelnek.

 

Az üvegek közötti távtartók mérete 12 és 16 mm között változik. A 3 rétegű ablaknál különösen fontos, hogy a profil milyen szélességű, mert a 4-12-4-12-4 mm üvegezés helyett szerencsésebb, ha a 4-16-4-16-4 mm-es változat is megoldható.

 

Így több gáz fér az üvegrétegek közé, aminek eredményeképpen javul az ablak hőszigetelő képessége. A távtartókat lehet rendelni melegperemes kialakítással is, melyek műanyagból készülnek, s ez kismértékben ugyan, de még tovább javítja az üveg hőelbocsájtási tényezőjét.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

Az ablak üvegezése nem átlagos esetekben

 

Előfordulhat, hogy a vásárló a különleges felhasználási hely vagy mód miatt nem elégszik meg egy hagyományos kivitelű ablak üvegezéssel. Számukra ajánlott a biztonsági üveg, edzett üveg beépítése a szárnyprofilba. Ez az üveg sokkal erősebb, strapabíróbb, így nehezebben törik be.

 

A víztiszta üvegezés helyett pedig a savmart változatot ajánljuk, elsősorban fürdőszoba, WC, spájz, illetve olyan helyiségek üvegezésére, melyekbe nem szeretnék, hogy illetéktelenek is belássanak.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

5 légkamrás, 6 légkamrás – tényleg jobb a több?

 

A technológia fejlődésével hozzászoktunk, hogy minden egyre nagyobb, minden számozás növekszik, így magától értetődőnek tekintjük, hogy a magasabb számozású dolgok biztosan jobbak is. A műanyag ablakoknál a légkamrák számát a tokban és a szárnyprofilban lévő levegőtároló kamrák száma adja meg.

 

A profil fel van osztva kisebb zárt egységekre, így természetesen annak szélessége jelentősen befolyásolja a kamrák számát. Eleinte 3 kamrát építettek be a gyártók, ma az 5 az alap, de találhatunk már 8 kamrás kiviteleket is. Fontos tisztázni, hogy a szigetelőképességet elsősorban nem a kamrák száma, hanem a profilvastagság és profilszélesség határozza meg, de emellett még számos más tényező is befolyásolja.

 

Találkozhatunk olyan kivitellel is, ahol a légkamrákba nem levegőt, hanem speciális hőszigetelő habot töltenek, tovább javítva ezzel a nyílászáró szigetelő képességét. Az érdeklődők számára a gyártók készséggel megadják az általuk használt profil hőáteresztő tényezőjét, így lehetőség van variálni a profil és az üvegezés párosítását.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

A műanyag ablak profiljának méretei

 

A vásárlói igények kielégítése érdekében a cégek igyekeznek széles kínálatot biztosítani. A műanyag ablak profil esetében ez a termékek szélességében is megmutatkozik.

 

Míg eleinte 71 mm volt az általános, mára ez már 76 mm. A 82, 88, 92 mm szélességű változatok a mai kor követelményeinek révén jöttek létre, ezeket leginkább passzív házakba szerelik.

 

Bármilyen műanyag ablakra is van szüksége, mi megoldást nyújtunk rá. Felmérjük, gyártjuk, bontjuk, beépítjük! Ide kattintva a teljes kinálatunkat megtekintheti. Ha pedig még maradt kérdése, keressen minket telefonon, emailben vagy személyesen bemutatótermeinkben -  Budapesten és Debrecenben. Minden kérdésére szívesen válaszolunk.

 

 

Árajánlat műanyag nyílászárókra, ablakcserére

Kérjük, töltse ki az űrlapot, hogy elküldhessük ajánlatunkat az Ön számára.

Név *:
Település, kerület *:
Telefonszám *:
E-mail *:
Hány darab termékre van szüksége? *:
Mi iránt érdeklődik? *:











Üvegezés? *:

A műanyag nyílászárók színe *:


Kéri-e a beépítését? *:


Az épület jellege:


Tégla épület esetén kéri-e a falkáva helyreállítását?:

Milyen kiegészítőket szeretne az ablakjaihoz?:







Méretek és egyéb információk *:
Egy kis segítség nekünk... Hol talált ránk?:










A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

vissza