Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Inoutic Balance

Inoutic Balance Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 76 mm
Tömítés: Középtömítéses (3 gumi)
Üvegezés: Két rétegű szigetelt üveg, Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Inoutic Evolution

Inoutic Evolution Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 84 mm
Tömítés: Középtömítéses (3+1 gumi)
Üvegezés: Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Kiemelt termékek

Ablakcsere kérdések

El tudják szállítáni a kibontott ablakaimat?

Természetesen igen.

Hány év garancia van a műanyag nyílászárókra?

A nyílászárókra a szállítás napjától érvényes 1 év jótállást és 5 év szavatosságot vállal gyártónk, illetve a beépítésre 1 év garanciát vállal cégünk.

A műanyag ablak csak fehér színben létezik?

Nem. Lehetőség van színes kivitelt kérni.

Aktualitások, hírek

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

BÚÉK!

Boldog Új Évet Kívánunk meglévő és leendő …

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

A műanyag ablak szerkezeti felépítése

 

A műanyag ablak szerkezeti felépítése

Amikor elkészül, egységes, de mint annyi minden más, a műanyag ablak alkatrészek sokaságából áll, melyek célja a tökéletes összhang biztosítása, hogy a nyílászáró esztétikailag és funkcionálisan is el tudja látni a szerepét. S hogy miből is épülnek fel?

 

A legfontosabb alkotóelemek a profil, a vasalat, a zsanér, az üveg, a kilincs, s amennyiben szükséges, a toldó, végül a szegőléc.

 

Nézzük ezeknek az alkatrészeknek a feladatait! Először a profilt, mely gyártótól, kiviteltől, változattól függően 7-9 centiméter széles, 5-8 kamrás. A modernebb kivitelek között egy-egy kamra már nem csak levegővel, hanem plusz hőszigetelő anyaggal is ki van töltve.

 

A profil 6 méteres szálakban érkezik a gyártókhoz, akik a szükséges méretre leszabva készítik el az egyes darabokat. A méretre vágott darabok belsejébe (acél) merevítő kerül.

 

 

Milyen műanyag ablak vasalatok vannak?

A műanyag ablak vasalat a szárnyra és a tokra kerül, a különböző típusok segítségével lehet nyitni, zárni, buktatni, emellett biztosítani a részszellőztetést. Ebbe a csoportba tartozik a műanyag ablak zsanér is, mely a tokon tartja a szárnyakat, ezeken bukik vagy nyílik a szerkezet.

 

műanyag ablak zsanér szerelésNem csupán ezek a műanyag ablak tartozékok szükségesek, üveg nélkül mit sem ér a legjobb nyílászáró sem. Ki ne emlékezne az Indul a bakterház nyitó képsoraira, ahol a feldühödött cipész, Varga Pista az üvegen keresztül vág hozzá egy sámfát Bendegúzhoz? A mai többrétegű, hőszigetelt üvegekből készült nyílászárók már biztonságosabbak a mai kor Bendegúzaira nézve, igaz, a cseréjük is költségesebb.

 

Nem is csoda, hiszen alapfeltétel, hogy legalább 1,1 hőszigetelő képességüknek (Ug) kell lenniük, ettől csak jobbak lehetnek.  A 4 mm széles üvegek közé 16 milliméteres távtartó kerül, az üveglapok között pedig nemesgáz, jellemzően argon biztosítja a még jobb hőszigetelő képességet. További javulást lehet e téren elérni, ha háromrétegű üvegezést rendelünk, vagy a távtartó alumínium helyett műanyagból készül.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

Milyen műanyag ablak párkányt válasszak?

A párkányt is tekinthetjük tartozéknak, habár nem kapcsolódik kifejezetten szorosan az ablakhoz, se színben stílusban muszáj összhangban lenniük. S hogy mi biztosítja a két rész közötti kapcsolatot? A záróprofil, mely 3 cm magas, az ablak alján találgató, s ehhez csatlakozik a párkány.

 

Más műanyag ablak alkatrészek is szükségesek lehetnek?

A műanyag ablak alkatrészek közé tartozik a toldó, amire nem minden esetben van szükség. HA mégis, akkor azért, mert a tok szélessége nem elegendő a falnyílásba, ezért az oldalakra vagy a tetejére szerelik. Fontos kihangsúlyozni, hogy a toldó hőtechnikai tulajdonsága megegyezik a tok hőtechnikai tulajdonságaival, így ugyanolyan szigetelést biztosít.

 

műanyag ablak nap reluxaEmellett abban az esetben is alkalmazzák a toldót, ha a házra utólagosan kerül fel a külső hőszigetelés. Ha a homlokzatról ráfordul az ablakra, jelentősen lecsökkenti az ablaknyílás méretét, így rontva az összképet. Olyan lenne a végeredmény, mintha nem lenne keret az üvegen. Ilyenkor is jó szolgálatot tesz a toldó, melyhez igazítva egy új nyílászárót lehet beszerelni.

 

Redőny rendelésekor is hasznos funkciói vannak, a gurtni ebben tud futni, így helyet takarít meg, valamint külső tokos redőnynél is alkalmazzuk az ablak tetejénél a toldót, hogy a redőnytok ne lógjon be, ne takarja ki a fényt, s ne rontsa a kilátást. A műanyag ablak szegőléc árak is bele vannak kalkulálva a végösszegbe. Ezeknek két típusa van, az öntapadós és a nem öntapadós. Cégünk a gyorsabb és hatékonyabb szerelési folyamat érdekében csak öntapadós változatot használ.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

Milyen műanyag ablak kilincsekből lehet választani?

A műanyag ablak kilincs kötelező tartozék, mint az elakadásjelző háromszög a kocsinál.  Általában fehér színű, megegyezően a kerettel. Amennyiben a megrendelő eltérő színben rendeli meg a terméket, a keret színével megegyező, vagy ahhoz közelítő kilincset választhat.

 

Hol lehet műanyag ablak alkatrészeket beszerezni?

Cégünk műanyag ablak alkatrészekkel dolgozik, de nem forgalmazzuk azokat. A nálunk vásárolt nyílászárókhoz, azok meghibásodása esetén cseredarabot természetesen biztosítunk.

 

 

Árajánlat műanyag nyílászárókra, ablakcserére

Kérjük, töltse ki az űrlapot, hogy elküldhessük ajánlatunkat az Ön számára.

Név *:
Település, kerület *:
Telefonszám *:
E-mail *:
Hány darab termékre van szüksége? *:
Mi iránt érdeklődik? *:











Üvegezés? *:

A műanyag nyílászárók színe *:


Kéri-e a beépítését? *:


Az épület jellege:


Tégla épület esetén kéri-e a falkáva helyreállítását?:

Milyen kiegészítőket szeretne az ablakjaihoz?:







Méretek és egyéb információk *:
Egy kis segítség nekünk... Hol talált ránk?:










A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza