Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Inoutic Balance

Inoutic Balance Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 76 mm
Tömítés: Középtömítéses (3 gumi)
Üvegezés: Két rétegű szigetelt üveg, Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Inoutic Evolution

Inoutic Evolution Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 84 mm
Tömítés: Középtömítéses (3+1 gumi)
Üvegezés: Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Kiemelt termékek

Ablakcsere kérdések

El tudják szállítáni a kibontott ablakaimat?

Természetesen igen.

Csak standard méretű műanyag ablakokat árulnak?

Nem, szinte bármilyen méretű ablakot el lehet készíteni.

Forgalmaznak -e lengyel műanyag ablakokat?

NEM!!!!

Aktualitások, hírek

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

BÚÉK!

Boldog Új Évet Kívánunk meglévő és leendő …

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

Ablak nyitási módok kisokos

 

Ablak nyitási módok kisokos

Ablak vásárlás és beépítés előtt érdemes tisztában lenni az ablak nyitási módokkal, hogy könnyebben tudjunk a lehetőségek közül választani. Lássuk a különféle módokat!

 

 

 

 

 

ABLAK NYITÁSI MÓDOK KISOKOS

 

Ablak vásárlás és beépítés előtt érdemes tisztában lenni az ablak nyitási módokkal, hogy könnyebben tudjunk a lehetőségek közül választani. Lássuk a különféle módokat!

 

 

Jobbos vagy balos ablak?

Az ablakokat aszerint nevezzük jobbosnak vagy balosnak, hogy melyik oldalra kerültek fel a zsanérok (ablak pántok, amik tartják az ablakot). Ha jobb oldalon vannak a zsanérok jobbosnak, ha bal oldalon vannak, akkor pedig balosnak nevezzük őket.

 

Ablak nyitási módok

  • Bukó-nyíló ablak
    • Ez a típus a kilincs segítségével működteti a bukó és nyíló funkciót. Általában a kilincs feltolásával érjük el a bukó, vízszintesre állítva a nyitott, lefelé fordítva pedig a zárt állapotot.
  • Bukó ablak
    • A bukó ablakot nem lehet hagyományosan kinyitni, csak bukóra. Főként olyan helyekre szokás tenni, ahol az ablak szélessége nagyobb, mint a hossza (fürdő, wc, előadótermek, stb.). Amennyiben magasra szeretnénk bukó ablakot elhelyezni, kaphatóak távműködtetésű, bowdenes vagy távnyitó rudas modellek is.
  • Nyíló ablak
    • Hasonló a bukó nyíló ablakhoz, azzal a különbséggel, hogy nem lehet buktatni, csupán nyitmi. E miatt nem nagyon terjedt el ugyanis minimálissal kerül többe, ha az ablak tud bukni is. A bukó funkció pedig megéri azt a kis plusz ráfordítást.
  • Fix ablak
    • A fix ablaknak nincsen kilincse, hiszen nem lehet kinyitni. Ezt a típust akkor szokás kérni, ha a helyiség szellőzése egy másik, nyitható ablakon keresztül történik, s a fix ablak csak a napfény bejutása miatt kerül beépítésre.
  • Középen felnyíló ablak - váltószárnyas ablak
    • A középen felnyíló ablaknak két szárnya van; egy fő és egy másodlagos. A fő szárnyon van a kilincs, melyet bukó-nyíló vagy csak nyíló kivitelben is lehet kérni. A másodlagos szárnyat csak akkor lehet kinyitni a rejtett nyitó segítségével, ha a fő szárny már nyitva van.
  • Tokosztott ablak
    • Hasonlóan a váltószárnyas ablakhoz, itt is két szárny van, viszont itt mindkét szárny külön működik, tehát mindkettőhöz van kilincs. Amennyiben mindkét szárny nyitva van, a két ablak között egy osztó van, hogy egymástól függetlenül lehessen használni a két szárnyat. Itt is lehet bukó-nyíló vagy csak nyíló funkciós modelleket kérni.
  • Tolóablak
    • A tolóablakot az ablak alatt és felett lévő sínben, vízszintes irányban lehet eltolva kinyitni. Illetve létezik 90 fokkal elfordított kialakítás is fel és le mozgatáshoz. Ezt akkor szokás használni, ha nem szeretnénk értékes belső teret hagyni az ablakszárnyaknak.
  • Amerikai ablak
    • Az amerikai ablak mint ahogy a nevében is benne van az amerikai kontinensen van legjobban elterjedve. Ezek gyakorlatilag toló ablakok amelyeket függőlegesen és vízszintesen is lehet mozgatni. Létezik olyan kivitel amikor mindkét ablak rész mozog és olyan amikor az egyik fix a másik mozgó kialakítású. Amerikában nagyon elterjedt típus, nálunk a kétezres évek elején jelentek meg.
  • Forgó ablak
    • Ezt a típust régen a társasházakban nagy gyakorisággal használták. Ma már tetőtéri ablakok kivételével nem jellemzőek.

 

 

vissza