Ablak rétegek - hőszigetelés – szellőzés

 

Ablak rétegek - hőszigetelés – szellőzés

Ebben a bejegyzésünkben az egyes ablak rétegekhez és fajtákról kapcsolódó témaköröket fogjuk érthetően megmagyarázni, hogy könnyebb legyen értelmezni a weboldalunkon található leírásokat és jellemzőket.

 

ABLAK RÉTEGEK -
HŐSZIGETELÉS - SZELLŐZÉS

 

Tegyük rendbe a szakmai kifejezéseket!

Ebben a bejegyzésünkben az egyes ablak rétegekhez és fajtákról kapcsolódó témaköröket fogjuk érthetően megmagyarázni, hogy könnyebb legyen értelmezni a weboldalunkon található leírásokat és jellemzőket.

 

 

Ablak hőszigetelés

Az ablakok hőszigetelése nagyon fontos ugyanis, a falazatban a rosszul beépített, vagy rossz ablak lesz a leggyengébb láncszem hőszigetelés szempontjából. Ezért érdemes odafigyelni az ablak hőszigetelő képességére.

● Légkamra - műanyag ablakok esetében

  • Az ablakprofil belsejében találhatóak a légkamrák, amelyek az optimális hő- és hangszigetelést, illetve a megfelelő stabilitást biztosítják. Minél nagyobb a légkamrák száma, annál jobb lesz a szigetelés, ezzel együtt nő a tok és szárnyszerkezet szélessége, a beépítési mélység (ablakprofil vastagsága).

● Hőszigetelt üveg

  • A hőszigetelt üvegből több féle kapható. Manapság már csakis ilyen üvegek fordulnak elő a legsilányabb nyílászárókban is. A beugró aminél nincs gyengébb hőszigetelő képességű a 4-16-4-es üveg low-e fóliával és nemesgáz kitöltéssel. Ennél gyengébb szigetelő képességű üveggel már nem is lehet találkozni. Az U értéke: U= 1,1W/m2K

● Három rétegű üveg

  • A hőszigetelés terén előrelépés a kétrétegűhöz képest. Itt már 4-14-4-14-4 az üveg és a távtaró rétegrendje. A távtartóból hőhídmentes is lehet kérni amivel még egy picivel fejleszthető az üveg hőtechnikai tulajdonsága.

● 2 vagy 3 rétegű ablak

  • Mindkét típus kiváló hőszigetelő képességgel bír a saját nemében, viszont a három rétegű ablakot egyre gyakrabban válasszák manapság. Új házakban egyértelműen, de felújításnál is ha a falakat plusz szigeteléssel látják el az üvegből is a jobbat válasszák.

● Melegperemes ablak

  • A melegperemes kialakítást főképpen 3 rétegű üvegeknél alkalmazzák. A szerepe, hogy az üvegek közötti távtartót kevésbé jó hővezető anyagból készítik. Így egy picivel javul az ablak üveg hőtechnikai tulajdonsága.

 

 

Ablak szellőzés

Fontos még a téli időszakban is naponta 1-2 alkalommal teljesen kinyitni az ablakokat és átszellőztetni a lakást pár percig. A szellőztetést úgy érdemes csinálni, hogy minél nagyobb legyen a légmozgás (akár télen is). Pár perc így elég tud lenni , hogy a levegő felfrissüljön, a párás levegő távozzon a lakásból. Mivel a műanyag ablakok nagyon jól szigetelnek. A szellőztetés nagyon fontos!

● Résszellőző funkció - műanyag ablakok esetében

  • A modern típusú műanyag ablakok esetében találkozhatunk résszellőző funkcióval. Ez a kilincs forgatása közben a bukó funkció előtt található, így kb 45°-ban kell hozzá felfelé fordítani a kilincset. Optimális lehet éjszakára, illetve mosókonyhákba a kiteregetett ruhák szárításához, hogy ne legyen túl sok pára a helyiségben. Ebben az esetben az ablak zárva van , de minimális légmozgás a szárny és a tok között lesz.

● Hőhíd

  • A hőhíd akkor keletkezik az épületeken, amikor a szigetelés nincs optimálisan kialakítva. A külső hideg levegő egy nem jól szigetelt szerkezeti elemet lehűt ami belül a meleg levegővel találkozna, párakicsapódást eredményez. Ez a melegágya a penésznek.

 

 

vissza

Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Inoutic Balance

Inoutic Balance Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 76 mm
Tömítés: Középtömítéses (3 gumi)
Üvegezés: Két rétegű szigetelt üveg, Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Inoutic Evolution

Inoutic Evolution Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 84 mm
Tömítés: Középtömítéses (3+1 gumi)
Üvegezés: Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Kiemelt termékek

Ablakcsere kérdések

Forgalmaznak -e lengyel műanyag ablakokat?

NEM!!!!

A műanyag ablak csak fehér színben létezik?

Nem. Lehetőség van színes kivitelt kérni.

Nem fog besárgulni a műanyag ablak a naptól?

A mai modern ablakok alapanyaga UV-stabilizátort tartalmaz, így ellenáll az UV-sugárzásnak.

Aktualitások, hírek

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

BÚÉK!

Boldog Új Évet Kívánunk meglévő és leendő …

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!