Fa vagy műanyag ablak?

 

Fa vagy műanyag ablak?

Nyílászáró választás előtt felmerül a kérdés, hogy hagyományos, fából készült, vagy inkább új, modern, műanyag ablak kerüljön beszerelésre a házunkba vagy lakásunkba. Mindkettőnek megvannak az előnyei, azonban a fából készülteknél számos hátrányra is fel kell készülni.

 

A műanyag ablak legnagyobb előnye, hogy kifejezetten úgy alakították ki az elmúlt évek folyamán, hogy tökéletesen megfeleljen az összes elvárásnak, amit vele szemben támasztanak az emberek.

 

A műanyag vízzel szemben ellenálló, azaz egyszerűen csak lefolyik róla a rá kerülő összes vízcsepp. 

 

A tok és a szárny közé kerülő gumizáródásnak hála nem ázik be az otthonunk, valamint légmentesen is záródik. Úgyhogy ha azt szeretnénk, hogy a benti levegő kicserélődjön, kénytelenek vagyunk szellőztetni.

 

 

 

A fa nyílászárók - amit senki nem mond el

A fa nyílászáró ezzel szemben az idő múlásával annyira elöregedik, hogy nem fog tudni tökéletesen szigetelni. Ennek hála nem kell külön figyelmet fordítanunk arra, hogy az otthonunkban kicserélődjön a levegő, de emiatt télen a hideg is be fog szivárogni a friss levegő mellett.

 

A vízzel ugyanez a helyzet, ugyanúgy képes bejutni a lakásba ezeken az apró réseken. De ezen kívül problémát jelent a fánál az is, hogyha nincs megfelelően kezelve a felülete, a fa megszívja magát vízzel, bedagad, ami idővel az anyag romlásához, korhadásához fog vezetni.

 

Ha ezt el akarjuk kerülni, folyamatosan kell figyelnünk a lakk állapotára, és ha észrevesszük, hogy kezd megtöredezni és lepattogzani, érdemes rövid időn belül újra lekezelni a felületet, azaz le kell csiszolni az elöregedett festéket, majd az újjal lekenni.

 

Ez sok időt vesz igénybe, valamint sok türelmet is igényel, hogy a friss lakkba ne kerüljön bele szennyeződés, amely mentén hamarabb kialakulhat sérülés.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

A műanyag ablak előnyei

A műanyag ablak felületén ugyanúgy képes megragadni a por, mint a fán, azonban a takarítása jóval egyszerűbb. Egy vizes ronggyal elegendő áttörölni, és máris búcsút mondhatunk a zavaró, sötétebb foltoknak.

 

A fánál ez nehezebb, mivel a felülete nem olyan sima, mint modernebb társának. A tökéletes tisztításért ügyelni kell arra, hogy a fa apró mélyedéseiből is el kell távolítani a szennyeződéseket, ha kifogástalan munkát akarunk végezni.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

A műanyag ablak minimális karbantartást igényel

fa vagy műanyag ablak?A hagyományos nyílászáróknál a fa vetemedésével is számolni kell. Ilyenkor az anyagban található görcsök mentén az anyag deformálódik. A műanyag ablak ezzel szemben őrzi a formáját, mivel a belsejében található egy fémmerevítés.

 

Ha egy egyszerű alumínium ablakot veszünk figyelembe, amelyet a közintézményeknél használnak, hatalmas hőhidat képez. Azonban a műanyag nyílászárók profiljában a fém belülre kerül, körülötte pedig a levegő szigetel, így ez a kellemetlen tulajdonság kikerül a lehetséges problémaforrások közül.

 

Árajánlatot kérek                         Ingyenes* felmérést kérek

 

Megtévesztésig természetes kinézetű a műanyag ablak

Ami miatt sokan szeretik a fából készült típust, hogy a külseje természetességet sugall. Vetélytársa azonban semleges, fehér színű, azonban a gyártók ezt a problémát is igyekeznek kikerülni. Ennek köszönhető, hogy ma már a profilokat nem csak fehér, hanem két másik, barna színben is le tudják gyártani, amelyek hatásukat tekintve közelednek a természetesség felé.

 

Ezt a megoldást lehet kiegészíteni különböző fóliákkal, amelyek a fa mintázathoz hasonlóak. Távolról nézve fel sem tűnik a különbség, és közelről is csak azoknak szúr szemet, akik direkt az erre utaló jeleket keresik. Megrendelés esetén érdemes tudni, hogy a fóliázott változatokat szokták ezekkel a színezett profilokkal elkészíteni.

 

Amennyiben a műanyag ablak szolgálja a legjobban az elképzeléseit, és nem akar plusz időt fordítani a karbantartására, kérjen árajánlatot a lenti űrlapon, vagy keressen fel bátran bennünket!

 

 

Árajánlat műanyag nyílászárókra, ablakcserére

Kérjük, töltse ki az űrlapot, hogy elküldhessük ajánlatunkat az Ön számára.

Név *:
Település, kerület *:
Telefonszám *:
E-mail *:
Hány darab termékre van szüksége? *:
Mi iránt érdeklődik? *:Üvegezés? *:

A műanyag nyílászárók színe *:


Kéri-e a beépítését? *:


Az épület jellege:


Tégla épület esetén kéri-e a falkáva helyreállítását?:

Milyen kiegészítőket szeretne az ablakjaihoz?:Méretek és egyéb információk *:
Egy kis segítség nekünk... Hol talált ránk?:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

vissza

Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Inoutic Balance

Inoutic Balance Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 76 mm
Tömítés: Középtömítéses (3 gumi)
Üvegezés: Két rétegű szigetelt üveg, Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Inoutic Evolution

Inoutic Evolution Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 84 mm
Tömítés: Középtömítéses (3+1 gumi)
Üvegezés: Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Kiemelt termékek

Ablakcsere kérdések

Hány év garancia van a műanyag nyílászárókra?

A nyílászárókra a szállítás napjától érvényes 1 év jótállást és 5 év szavatosságot vállal gyártónk, illetve a beépítésre 1 év garanciát vállal cégünk.

Mennyi idő alatt készülnek el az ablakaim?

Általában 4-5 hét.

Tartanak -e raktáron ablakokat?

Nem tartunk, mivel még a panel épületeknél is van néhány centiméter eltérés az ablakok méretei között. Mindenhova egyedileg készülnek az ablakok, így lehet biztosítani a pontos beépíthetőséget.

Aktualitások, hírek

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

BÚÉK!

Boldog Új Évet Kívánunk meglévő és leendő …

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!