© 2010 Copyright - Ablakos.hu - Minden jog fenntartva!

Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt termékek

Ablakcsere kérdések

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablak felára?

Nincs felára.

Csak standard méretű műanyag ablakokat árulnak?

Nem, szinte bármilyen méretű ablakot el lehet készíteni.

Hogy tudok árajánlatot kérni az ablakokra?

ÁRAJÁNLATOT ITT KÉRHET

Aktualitások, hírek

Miért? Kérdem, miért?

Az alábbi kis levelezést nem szeretném kommentálni, …

Premier műanyag ablakok. Volt, nincs. :(

Ugyan honlapunkon szerepelt, de egy ideje már nem mertük …

Műanyag ablakai mellé válasszon beltéri ajtó kínálatunkból

A felújítás vagy építkezés kapcsán nem csak …

Mit jelent egy ablak passzívház minősítése?

 

Mit jelent egy ablak passzívház minősítése?

A passzívházak először Németországban jelentek meg 1990-ben, azonban azóta világszerte egyre elterjedtebbé válnak. Németországon kívül elsősorban Ausztriában és Svájcban, illetve a skandináv országokban vannak jelen, de 2009-ben hazánkban is elkészült az első ilyen minősítésű épület.

Mi az a passzívház?
A passzívház lehet az építészet jövője, hiszen kiváló alternatívát nyújt az energiafüggőség csökkentésére. A német minősítési rendszer értelmében passzívháznak minősül minden olyan épület, ahol a kényelmes mindenkori hőmérséklet biztosítása érdekében csupán a levegő frissen tartására megmozgatott légtömeg utánfűtése vagy -hűtése szükséges. Ez azt is jelenti, hogy klasszikus fűtési rendszerre ezen házak esetében nincs szükség, a megfelelő hőmérséklet eléréséhez ezek az építmények a nap energiáját, illetve a házban tartózkodó élőlények és műszaki berendezések által kibocsátott hőt használják fel.
Éppen ezért egy passzívház esetében kiemelten fontos a megfelelő szigetelés, illetve a tökéletes nyílászárók megválasztása, hiszen az építmény fűtési rendszerének egyik sarkalatos pontját ez képezi.
A passzívház és a nyílászárók
A nyílászárók minden épület esetében a leggyengébb pontnak tekinthetőek, hiszen az ablakok résein távozik a házból a legtöbb hő. A passzívház minősítésű ablakok ezzel szemben egy olyan fűtőrendszerre lettek kialakítva, ahol az ilyen jellegű szivárgás nem megengedhető. Éppen ezért a passzívház minősítésű ablakok tekinthetőek prémium kategóriás nyílászáróknak is, hiszen a háromrétegű üvegezés és a melegperem biztosítja a maximális hőszigetelést.
Természetesen ezek az ablaktípusok elsősorban passzívházakhoz készültek, azonban tökéletesen beépíthetőek szigetelt téglaházakba és új építésű házakba egyaránt. 
Ráadásul ennél a terméknél sem kell lemondania a tökéletes megjelenésről és a maximális kényelemről, hiszen a kényelmi funkciók széles választéka mellett minden passzívház minősítésű ablakunk kapható egy- vagy két oldalán festett, valamint egy- vagy két oldalán fóliázott kivitelben, továbbá igény szerint az alumínium borítás is megoldható.
vissza

Hozzászólások