© 2010 Copyright - Ablakos.hu - Minden jog fenntartva!

Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Kömmerling Futur 70 műanyag ablakok és ajtók

Kömmerling Futur 70 műanyag ablakok és ajtók Szín lehetőségek: fehér, egy oldalon fóliázott, két oldalon fóliázott
Üvegezési lehetőségek: Két rétegű, Három rétegű
Passzívház minősítés: Nem
Hova ajánljuk: új építésű ház, szigeteletlen panel, szigetelt panel, szigeteletlen tégla, szigetelt tégla
Beépítési mélység: 70 mm
Nyílászáró gyártó: Grewin (Kömmerling)

Premier Comfort-line műanyag ablak MÁR NEM GYÁRTOTT TÍPUS

Premier Comfort-line műanyag ablak MÁR NEM GYÁRTOTT TÍPUS Szín lehetőségek: fehér, egy oldalon festett, két oldalon festett, egy oldalon fóliázott, két oldalon fóliázott
Üvegezési lehetőségek: Két rétegű, Három rétegű, Melegperemes üveg
Passzívház minősítés: Nem
Hova ajánljuk: szigeteletlen panel, szigetelt panel, szigeteletlen tégla, szigetelt tégla, új építésű ház
Beépítési mélység: 70 mm
Nyílászáró gyártó: Premier Ablakrendszerek

Ablakcsere kérdések

El tudják szállítáni a kibontott ablakaimat?

Természetesen igen.

Csak standard méretű műanyag ablakokat árulnak?

Nem, szinte bármilyen méretű ablakot el lehet készíteni.

Tartanak -e raktáron ablakokat?

Nem tartunk, mivel még a panel épületeknél is van néhány centiméter eltérés az ablakok méretei között. Mindenhova egyedileg készülnek az ablakok, így lehet biztosítani a pontos beépíthetőséget.

Aktualitások, hírek

Miért? Kérdem, miért?

Az alábbi kis levelezést nem szeretném kommentálni, …

Premier műanyag ablakok. Volt, nincs. :(

Ugyan honlapunkon szerepelt, de egy ideje már nem mertük …

Műanyag ablakai mellé válasszon beltéri ajtó kínálatunkból

A felújítás vagy építkezés kapcsán nem csak …

Műanyag ablakot?

Az ablakcsere napos és árnyékos oldala

 

Sokan nehezen szánják rá magukat otthonuk ablakainak cseréjére. Félnek, hogy biztosan jó szakembert válasszanak, jól döntsenek, nem kívánják a munkával járó felfordulást. Pedig a megfelelő választás és kivitelezés után az ablakcsere akár egy életre szóló beruházás is lehet. Rövid cikkünkben áttekintjük a leggyakoribb ablakcserét igénylő eseteket, valamint a leggyakoribb hibákat is, amikbe belefutottak már gyanútlan ügyfelek. Az „okos ember más ember hibájából tanul” régi bölcsesség alapján érdemes megfogadni az olvasottakat.

 

 

„Ráncfelvarrás”

 

Avagy a régi ablakok felújítása. A fának megvan az a tulajdonsága, hogy egy idő után teleszívja magát nedvességgel, minden évben festhetnénk, hiszen nedves felületen a festék nem tud megtapadni. A légzárás és a vízzárás pedig romlik ennek hatására. Arról nem is beszélve, amikor a fa keret már nem csak, hogy nedves, de korhadni is elkezd. Természetesen lehet foltozgatni, tömíteni, gyalulgatni, időigényes és felesleges munkák ezek. Egyik megrendelőnk példájából kiindulva azt is elmondhatjuk ezekről az eljárásokról, hogy összeadva legtöbbször költségesebbek, mint egyből a végső megoldást jelentő műanyag ablakot választani.

 

„Innováció”

 

Divatos szó manapság, ahogy divatos műanyag ablakokkal foglalkozni is, így sokszor olyanok is belevágnak, akik mögött nincs megfelelő szakmai háttér és tapasztalat. Így történhet meg, hogy számtalanszor lehet hallani „speciális” eljárásokról, „innovációkról”. És persze a reklámokban megszólalnak az „elégedett ügyfelek” is, hogy még hihetőbb legyen a dolog. Egy eljárást emelnék ki a sok közül, amelyet a párátlanításra „fedeztek fel”. Lényegében annyiból áll a dolog, hogy egy fúrt lyukon át kiöblítik a két ablak közötti párát. És a párát meg is szünteti, ez tény. Mellékhatásként viszont jelentkezik a vízkőfolt az ablakon és hőszigetelés romlása. Ez történetet is egyszerűbben meg lehetett volna oldani, műanyag ablakkerettel és háromrétegű üveggel.

 

„Félmunka”

 

Avagy ablakcsere falbontás nélkül. Kényelmesen és csalogatóan hangzik, hiszen sokkal kevesebb felfordulással jár így a csere, és utólagos kőműves munka sincsen. A régi ablak fatokját bent hagyják ilyenkor a falban, takarólécekkel persze eltakarják, és ebbe kerül bele az új. Teljesen nem lehet, és nem is szabad takarni viszont, a fának kell szellőzés alatta. Ennél az eljárásnál az üvegfelület mérete csökken, a végeredmény kevésbé lesz esztétikus, és a mázolást sem ússzuk meg végelegesen. Egyedül nagyon régi épületeknél lehet jobb ez a módszer, mert így elkerülhetjük a statikai problémákat. Viszont más esetben ajánlott „teljes munkát” végeztetni, és „tokkal-vonóval” műanyag ablakra cseréltetni a régi fát.

 

Egészség

 

Por – a rosszul záródó fa ablakokon kényelmesen bejut a por és egyéb légszennyeződések, amik légúti problémákat, allergiát okozhatnak. A légmentesen záródó műanyag nyílászárók védelmet nyújtanak.

 

Penész – szinte mind jártunk már olyan lakásban, ahol télen a víz ömlik a víz végig az ablakon. Akár még szép nyári zivataros emlékeket is ébreszthetne bennünk, de ártalmas! A lecsorgó víz a párkányról a falba jut, és kevés idő múlva megjelenik a penészgomba is, aminek káros hatásait vélhetően senkinek sem kell bemutatni.

 

Takarékosság

 

Az energiafelhasználás csökkentése közös érdekünk, globálisan nézve a környezetvédelem érdekében, az egyénileg pedig a rezsi, főként a fűtésköltség csökkentése. Elsősorban a családi házakban vannak megtakarítási lehetőségek. Nagy részükben a nyílászáró csere és a hőszigetelés egyidejűleg való elvégzése jobb befektetés volna, mint egy banki lekötés.

 

Kényelem

 

Mindegy, hogy nagy- vagy kisvárosban lakunk, az utca zaja különböző hanghatásokkal ugyan, de megjelenik nap, mint nap. Ugató kutyák, zajos villamos, vonatfütty, autóduda, riasztó, kerti szerszámok hangja – mind kiváló arra, hogy megzavarja jól megérdemelt pihenésünket. Egy jól szigetelő ablakkal ezeknek a problémáknak is búcsút inthetünk.

 

Fa – Alumínium – Műanyag ablak

 

Mindhárom anyag megfelelő nyílászárók készítésére, árban és felhasználási területükben térnek el egymástól. Sokan nem olvasnak kellően utána, nem hallgatnak a kivitelezőre, ezért is van az, hogy sokszor nem az „odavaló” anyag kerül egy adott helyre.

 

Ha csak nagy vonalakban megyünk bele a témába, azt mondhatjuk, hogy a fa a műemlékek és a luxuslakások „kiegészítője”, de mindenképpen el kell róla mondani, hogy nagy odafigyelést igényel, mind a szállítás, a beépítés és a vele való együttélés alatt is. A festés biztosan javításra szorul évek elteltével.
Az alumínium az egyik legjobb anyag, főként irodákban, középületekben használják. Rendkívül hosszú az élettartama és nagy stabilitással bír. A legdrágább alapanyag, éppen ezért magánépületekben nagyon ritka a felhasználása.
A műanyag ablak napjaink legelterjedtebb, árát és tulajdonságait nézve, a legjobb megoldás nyílászárók terén. Könnyen tisztítható, hosszú élettartamú, karc- és UV-álló. Egyedül műemlékeknél nem elfogadott. Tartós, szép, ár-értékarányban a legjobb megoldás a műanyag ablak.

Kérdésem van

Itt felteheti kérdését

Mivel kapcsolatban érdeklődik? *:

Részletek *:
Az Ön neve *:
Az Ön e-mail címe *:
Az Ön telefonszáma:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!