Megosztás

Hívja az Ablakost!

ITT KÉRHET VISSZAHÍVÁST MŰANYAG ABLAKOKKAL KAPCSOLATBAN
rózsaszín ablak

Tel.: 0617690102
Mobil: 06702078927
E-mail: info@ablakos.hu
Budapesti ügyfélszolgálati irodánk címe

Keresés az oldalon:

Kiemelt típusok

Inoutic Balance

Inoutic Balance Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 76 mm
Tömítés: Középtömítéses (3 gumi)
Üvegezés: Két rétegű szigetelt üveg, Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Inoutic Evolution

Inoutic Evolution Hova ajánljuk: Új építésű ház, Passzívház jellegű épület, Szigetelt panel- vagy téglaépület
Beépítési mélység: 84 mm
Tömítés: Középtömítéses (3+1 gumi)
Üvegezés: Három rétegű szigetelt üveg
Színezés: Fehér, Külső oldalon színes, Mindkét oldalon színes
Alumínium borítás: Lehetséges alumínium borítás

Kiemelt termékek

Ablakcsere kérdések

Mennyi a nem szabvány méretű műanyag ablak felára?

Nincs felára.

Tartanak -e raktáron ablakokat?

Nem tartunk, mivel még a panel épületeknél is van néhány centiméter eltérés az ablakok méretei között. Mindenhova egyedileg készülnek az ablakok, így lehet biztosítani a pontos beépíthetőséget.

Hány év garancia van a műanyag nyílászárókra?

A nyílászárókra a szállítás napjától érvényes 1 év jótállást és 5 év szavatosságot vállal gyártónk, illetve a beépítésre 1 év garanciát vállal cégünk.

Aktualitások, hírek

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

BÚÉK!

Boldog Új Évet Kívánunk meglévő és leendő …

Bemutatótermeink évvégi nyitvatartása

Kedves meglévő és leendő Ügyfeleink!

TPS üveg a Premier műanyag ablakokban

 

TPS üveg a Premier műanyag ablakokban

Napjaink egyre hangsúlyosabb kérdése környezetünk védelme, s az „energiapazarló” életfilozófiánk újraértékelése. Az energiatakarékosság az első lépés a szennyezőanyagok kibocsátásának csökkentése irányába, de emellett egyre nagyobb hangsúly jut az energiahordozóink tudatos, s hatékony felhasználásának is.

A megfelelő hőszigetelő üvegezések alkalmazásával jelentősen javul az energiamérleg és a fűtési költségek is alacsonyabban tarthatók. Ennek nemcsak pénzben mérhető az előnye, hanem a környezetvédelem szempontjából jelenünk egyik leggyakrabban hangoztatott, s jövőnkre vonatkoztatott érvanyaga is.    

Amíg a napjaink felfokozott „U érték” világában egyre másra rukkolnak elő a kereteket gyártó rendszergazdák hihetetlen, s nagyságrendekkel javuló „Uf” tényezőkkel – ami, persze, nagyon fontos része egy kész nyílászáró „Uw”faktorának –, azt azért ne felejtsük el, hogy még így is messze elmaradnak azoktól az adatoktól, amit napjaink hőszigetelt üvegei már alapesetben is könnyedén teljesítenek. S mivel egy átlagos nyílászáró felületének legalább a 70 %-át továbbra is a hőszigetelt üvegezés teszi ki, ezért ennek az alkotó elemnek a szerepe napjainkban csak tovább nőtt. 

Jelenleg a hazánkban gyártott és forgalmazott nyílászárók nagy részének hőszigetelt üvegezése továbbra is a hagyományos, alumínium távtartós technológiával készül. Ez az ún. „hidegperemes” technológia – az alumínium rendkívüli jó hővezető képességének köszönhetően – rendkívül gyorsan megszabadítja otthonunkat a komfortos melegtől, mindemellett remekül elősegíti a kondenzvíz meleg levegőből történő gyors kicsapódását, s ez által a penészesedés kialakulását a lakás falain belül.

Az alumínium távtartó negatív hatásainak kiküszöbölésére egyre több gyártó kezdte el a „melegperemes” eljárás bevezetését, amely során a hagyományos alumínium távtartók nemesfém, műanyag, Super-Spacer, vagyTPS anyagokkal kerültek kiváltásra, amelyek hővezető képessége jelentősen gyengébb, ezért a belső terek melegét kiválóan őrzik.     

TPS alapú hőszigetelésű üvegek gyártását hazánkban elsőként a PREMIER Ablakrendszer honosította meg, amelyben mind a mai napig piacvezető Magyarországon.   

A TPS a hagyományos alumínium távtartóknál 900-szor rosszabb hővezető, tehát sokkal jobban szigetel, használatukkal tetemes fűtési költség takarítható meg. Másrészt mivel a meleg peremnek köszönhetően a belső levegő hőmérséklete az üveg peremrészénél sem csökken tartósan 9 C fok alá, ezért az abban található pára nem tud kicsapódni, s így nem lehet alapja az – extrém esetekben – egészségügyi problémák kialakulásához is vezető penészképződésnek.

A TPS technológia kizárólagos előnye az egyéb melegperemes technológiákkal (nemesfém, Super-Spacer, Swisspacer, Thermix, Chromatech, stb.) szemben, hogy mialatt sokkal jobban  (magasabb, mint 90 %-os arányban) biztosítja az üvegszerkezet légmentes körbezárását – kimagasló rugalmassági tulajdonságának köszönhetően – remekül tompítja a külső időjárási hatásokat is (pl. erős szélnyomás), amelyek szélsőséges esetekben a hőszigetelt üveg szétrobbanásához is vezethetnek.

vissza